Talven paluu!

Julkaistu

Viime yö oli kylmä koko maassa, Helsingin ja Espoon tuntumassakin oli n. 9 astetta pakkasta tänään lähtiessäni töihin.

Juuri nyt Suomea on ylittämässä lumisadealue, jonka jäljessä meille puhaltaa lauhempaa ilmaa. Parhaillaan itäisessä Suomessa on pakkasta lähes 20ºC, kun taas länsirannikolla lämpötila on peräti +4ºC! Myös sateista osa muuttuu vähitellen vedeksi.

Lauha jakso on (minun mielestäni onneksi) lyhytikäinen, sen jälkeen meille alkaa virrata taas talvisempaa ilmaa. Videolla tulevien päivien sääennuste näyttää tältä:

 

Tämänhetkisen sadealueen jälkeen viikonloppuun mennessä ei ole tiedossa enää suuria sateita, mutta vähäisiä lumisateita tulee ajoittain etenkin pohjoisessa. Lämpötilat laskevat pakkasen puolelle koko maassa.

Talvisen sään paluu näkyy selvästi myös kuukausiennusteissamme. Tänään julkaistu uusi ennuste ulottuu joulun yli, voit käydä lukemassa sen täältä! Esimakuna kuvakaappaus:

Kuukausiennusteen ensimmäinen viikko: keskimääräistä kylmempää koko Euroopassa! (Kuva: Foreca)
Kuukausiennusteen ensimmäinen viikko: keskimääräistä kylmempää koko Euroopassa! (Kuva: Foreca)

 

Asiasta kukkaruukkuun, en malta olla mainostamatta, että kävimme kollegojen kanssa kuvaamassa omaksi iloksemme, toivottavasti myös muiden iloksi, sarjan joululauluja! Jos siis kiinnostaa nähdä Poudan Pekan, Mette Mannosen ja muiden meteorologiemme edesottamuksia videolla, kannattaa katsoa tämä traileri ja sen jälkeen käydä tykkäämässä Facebook-sivustamme, Twitter-tilistämme ja/tai Instagram-tilistämme.

Some-kanavillamme luvassa joulukalenterin laulujen julkistuksen yhteydessä arvontoja!

4 vastausta artikkeliin “Talven paluu!”

 1. Valitettavasti tulevien päivien ennuste tuntuu vaan työntävän meille plussa-asteita… :(

  1. Joo, yleisnäkymä on kylmä, mutta jojoilua tapahtuu väleissä!

 2. Oi juku.. Ihan hurjalle nayttaa. Mikkelin saat menée kuin tsunami aallot. Kun katsoin Champvoux (ranska) Montréal (Canada) ja Mikkeli ( Finland) niin Johan on. Monttealissa on kuin meilla. Mutta heilla muuttuu kylmaksi. Meilla muuttuu ranskassa normaaliksi j’ai Suomi kulkee hauskasti.

  Meilla ranskassa oltiin jo lahella ennatuksia élu mitattiin reilusti alle -10.. Meilla pain -7 ( ei vuoristo alue) keski ylankö.

 3. Ennustus : Siberian ja fennoskandian kylmyys alue ylsi pyreneille asti etela ranskaan josta se siirtyy vuorokauden aikana takaisin kohti pohjoisnapaa..kulman kauden katsotaan paattyvan 21 paivan vektorilla. Joten tottuttuun tapaan nyt 5-7 paiva olevat huippu pakkaset aikaistuvat viela kylmemmaksi ..surgut nyt -20- -30 n. 10 vrk muuttuu keskiarvo ennusteen ollen oikea siten etta pakkanen laskee ennusteen keskivaiheilla n n. -45 asteeseen jonka jalkeen kohoaa jopa suojan puolelle. Kylma siirtyy Kanadaan ja usan puolelle jossa kuubaan saattaa sataa lunta. Ranskan joulu tammikuu on leutoja normaali saà. Kevat lammin. Huhtikuu +23.

  Koska ostan uima altaan ja saunan kotitilalle.

  Etu pakkasesta oli loiskuolema hyttysille.

  Minulla ei ole hataa. Asun puulammitys talossa ja muillakin on sellainen. Kylla saunat menis kaupaksi.

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.