Kauneus löytyy pilvien keskeltä

Julkaistu

Hei!

Tämänkertainen päivitys sisältää paljon kuvia, sillä suuntasin eilen Iso-Britanniaan sukuloimaan. Lentokoneen ikkunasta on hyvä mahdollisuus tutustua säähän uudesta näkökulmasta, joten nappasin kännykällä muutaman kuvan pilvistä Suomen yläpuolella. (Pahoittelut, kuvien horisontin suunta vaihtelee, en käsitellyt näitä kuvia mitenkään ennen tänne pistämistä)

Suomen etelä- ja keskiosan ylle on muutamaksi viime päiväksi jäänyt jumittamaan lauttapilvi, joka liittyy paikalleen jumahtaneeseen, vähitellen jo käytännössä lähes hävinneeseen okluusiorintamaan. Sateet ovat kuivahtaneet aikaa sitten, mutta lauttapilvi hälvenee hitaammin.

Kuva: Eumetsat / Foreca
Kuva: Eumetsat / Foreca

Kone nousi lauantaiaamuna Helsinki-Vantaalta. Altapäin pilvi näytti tasaisen harmaalta kentältä, jonka äkkiseltään ulkomuotonsa puolesta olisin kuvitellut olleen yhtenäinen matto myös pystysuunnassa. Läpilento osoitti toisin.

Juuri pilven alla matto näytti yhä melko tasaiselta:

Kuva: Joanna Rinne
Kuva: Joanna Rinne

Parikymmentä sekuntia myöhemmin tilanne oli toisenlainen, tasaisen pilven alla oli ohut repaleisten pilvien kerros, jota ei alta nähnyt lainkaan!

Kuva: Joanna Rinne
Kuva: Joanna Rinne

Jälleen muutamaa sekuntia myöhemmin: edellisen kuvan yläosassa näkyvä tasainen pilvimatto on nyt kuvassa alla. Matto oli yllättävän ohut, sen yläpuolella oli kuiva kerros ja kattona uusi ohut pilvikerros, jonka läpi aurinko jo kuulsi. Kaunista!

Kuva: Joanna Rinne
Kuva: Joanna Rinne

Äsken yllä näkynyt pilvikerros oli lopulta viimeinen, nyt kattona siinsi kauniin sininen taivas. Ylhäältä katsottuna pinta näyttää jälleen tasaiselta, auringonpaisteen takia harmaan sijaan valkealta.

Kuva: Joanna Rinne
Kuva: Joanna Rinne

 

Tämä läpilento muistutti jälleen siitä, että taivas, jota useimmiten katsomme alhaaltapäin, voi näyttää tasaisen harmaalta, mutta todellisuudessa sisältää useita mielenkiintoisia, mahdollisesti myös valtavan kauniita kerroksia. Seuraavana harmaana päivänä sään ja taivaan masentaessa kannattaa koittaa piristää itseään tiedolla kauneudesta, joka hyvinkin pilvikerrosten välistä saattaa löytyä!

Vielä yksi kuva kohteen aurinkoisesta säästä vähän ennen laskeutumista:

Kuva: Joanna Rinne
Kuva: Joanna Rinne

 

7 vastausta artikkeliin “Kauneus löytyy pilvien keskeltä”

 1. Kauneutta löytyy myös näiltä sivuilta. Aurinkoinen hymysi ja asiantuntevat ja mielenkiintoiset kirjoituksesi tuovat piristystä arjen harmauteen.

  1. Kiitos kaunis! :) Oikein mukavaa alkavaa kesää!

 2. Pilvissä ei ole mitään ikävää niissä ”piilee” elämänvesi ja suojaavat uv.sätelyltä ym. Kasvit ja eläimet tarvisevat vettä, sekä maataloudesta elantonsa saavat…joskus sitä tulee yli oman tarpeen, mutta pelkkä kuivuus, kuumuus ja auringon paahde ovat kuolemaksi!
  Olen ahkera sääblogien lukija. Kiitos näistä mielenkiintoisista teksteistä 😄.

  1. Totta! Asia, joka itseltäni liiankin helposti unohtuu sadepäivinä, pitääpä pitää mielessä. Kiitos itsellesi lukemisesta, mukavaa alkavaa kesää! :)

 3. Laskussa oltu siis Manchesterin kentälle koillisen suunnilta kiitotielle 23(L/R). Aika paljon on vihreää, maaseutumaistakin, lähellä suurkaupunkia.

  1. Hieno tunnistus! :) Manchesteriin tosiaankin suuntasi lento, hyvän sään sattuessa maisemat ovat hienot nousujen ja laskujen yhteydessä. Useimmiten olen matkannut tänne talviseen vuodenaikaan, joten näin runsas vihreys on mukavaa vaihtelua.

   1. Aika helppo nakki oli tuon tekoaltaan takia. Heathrown lähellä niitä on montakin, ei vaan täsmännyt muodot. Muiden Lontoon kenttien lähellä en muista tuollaisia nähneeni, joten kokeilin Manchesteria sitten, koska sinne on suoria lentoja täältä. Ja kohta tärppäsi.

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.