Pääsiäisviikon sää

Julkaistu

Pääsiäinen lähestyy!

Pääsiäisviikolla maantiet täyttyvät sukuloimaan ja ihan muuten vain matkalle suuntaavista autoilijoista.  Tulevan viikon sää kiinnostaakin monia sekä autoilun että ulkoilun näkökulmasta. Tämänpäiväisessä blogitekstissä katsotaan, minkälaista säätä on luvassa.

Maanantai 21.3.

Kuva: Foreca
Kuva: Foreca

Maanantaina pilvisyys on runsainta maan eteläosassa, maan keskivaiheilla on odotettavissa lähinnä kumpupilvisyyttä ja Lapissa enimmäkseen selkeää säätä. Lumikuuroja tulee maan etelä- ja l0unaisosassa. Päivälämpötilat ovat etelässä ja lännessä vähän nollan yläpuolella, mutta pääosassa maata vähän pakkasella. (Nollarajan summittainen paikka merkitty punaisella viivalla)

 

Tiistai 22.3.

Kuva: Foreca
Kuva: Foreca

Tiistaina sää pilvistyy hitaasti etelässä, lännessä ja pohjoisessa, idässä päivä pysyy varsin aurinkoisena. Lumikuuroja tulee paikoin lähinnä etelässä. Lämpötilat pysyttelevät edellispäivien kaltaisina.

 

Keskiviikko 23.3.

Kuva: Foreca
Kuva: Foreca

Keskiviikkona Suomen yli liikkuu hajanainen lumisadealue itään, Lapissa sateet tulevat lähinnä edellisyön aikana ja iltapäivällä sää muuttuu jo selkeämmäksi. Lämpötilan nollaraja siirtyy hieman edellispäiviä pohjoisemmaksi. Ajokeliin haasteita tuovat sekä lumisade että maan keskiosassa suojasää.

Torstai 24.3.

Kuva: Foreca
Kuva: Foreca

Kiirastorstaina sadealue väistyy ja sää muuttuu taas aurinkoisemmaksi. Tämän hetken ennusteiden mukaan hyvä päivä autoilijoille, joskin kesärenkaat jo vaihtaneiden kannattaa ajella maltillisesti.

Pitkäperjantaista pääsiäismaanantaihin säätyyppi on tämänhetkistä epävakaisempi. Ilmavirtaus kääntyy etelän puolelle ja Suomen yli liikkuu useita pilvisyys- ja sadealueita. Etelässä ja maan keskivaiheilla sateiden olomuoto vaihtelee, pohjoisessa sateet tulevat yhä enimmäkseen lumena. Samalla sää muuttuu lämpimämmäksi, päivälämpötilat nousevat maanantaihin mennessä plussalle koko maassa.

Näillä näkymin autoilun ja ulkoilun kannalta torstai on loppuviikon paras päivä, pääsiäispyhinä liikkuvien kannattaa varata reissuun tarpeeksi aikaa.

Hyvää pääsiäisen odotusta kaikille!

2 vastausta artikkeliin “Pääsiäisviikon sää”

 1. Näyttäis siltä, että keskiviikon sateet Keski-Suomeen ovat taas peruuntuneet eilisen eli 20.3. jälkeen ja aurinko paistaa.:)
  :)

 2. Kommentti vähän sääasian sivusta :-)

  Tässä tapauksessa ei ollut epäselvää, mitä viikkoa pääsiäisviikolla tarkoitettiin, mutta joskus voi olla:

  http://www.kotus.fi/nyt/kolumnit/kielikuvastin_(2006_2008)/paasiaisviikko

  YLE:n uutisissakin tunnuttiin käytettävän termiä hiljainen viikko:
  https://fi.wikipedia.org/wiki/Hiljainen_viikko

  https://en.wikipedia.org/wiki/Easter_Week

  Kun Suomessa v. 1973 siirryttiin noudattamaan standardia, jonka mukaan viikon ensimmäinen päivä on maanantai, eikä sunnuntai, pääsiäispäivä ikään kuin siirtyi edelliselle viikolle…

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.