Kevättä kohti!

Julkaistu

Hyvää pääsiäistä!

Lähipäivinä Suomeen virtaa lämmintä ilmaa, samalla tämänhetkinen harmaus väistyy ja sää muuttuu kuivempaan, osin aurinkoisempaankin suuntaan. Tässä karttaennuste pääsiäissunnuntaille ja -maanantaille:

Ennuste pääsiäissunnuntaille ja -maanantaille (kuva: Foreca)
Ennuste pääsiäissunnuntaille ja -maanantaille (kuva: Foreca)

Sateita ei ole odotettavissa ja pilvisyys vaihtelee, aurinkoisesta säästä päästään siis nauttimaan monin paikoin. Kartoilla näkyy keskimääräisiä ennustettuja iltapäivälämpötiloja, mutta paikoin lämpömittarien lukemat pääsevät todennäköisesti kohoamaan korkeammallekin; parhaat mahdollisuudet +10 asteen rajan rikkoutumiseen ovat sunnuntaina maan lounaisosassa. Maanantaiksi lämpimin ilmamassa ehtii väistyä Suomen yltä, mutta pilvisyys jää sunnuntaista vähäisemmäksi, joten auringonsäteilyn avulla lämpötilat nousevat sunnuntain tasolle. Sää on silti molempina päivinä varsin tuulinen, tuuli saa ilman tuntumaan todellista viileämmältä.

Seuraavat päivät ovat säänsä puolesta oivat esimerkiksi ulkoilulle, kevät lähestyy!

Muistakaa kääntää kellot, ensi yönä kelloja siirretään kesäaikaan eli tunti eteenpäin; niin ikään tuttu kevään merkki. Itselleni ei ole onneksi tapahtunut suuria haavereita kellonajan siirron unohtamisen takia, onko sinulle?

(Kuva: Frankieleon / Flickr)
(Kuva: Frankieleon / Flickr)

Yksi ajatus artikkelista “Kevättä kohti!”

  1. ”Maanantaiksi lämpimin ilmamassa ehtii väistyä Suomen yltä..”

    Ennusteesta poiketen lämpöaalto jatkuu vielä tiistainkin, yltyen entisestään.

    Yllätyitkö? Minä en.

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.