Vaikuttivatko myrskyt sinun elämääsi?

Julkaistu
Matalapaineen keskuksen ennustettu reitti. Kuva: MTV3 säägrafiikka

Suomeen on saapumassa taas yksi matalapaine lännestä. Se on selvästi edeltäjiään, Tapania ja Hannua heikompi, mutta voimakas matala kuitenkin.

Tai ennemminkin pitäisi sanoa että saapuessaan Suomeen se on jo heikentynyt. Tänään samainen matalapaine on myrskynnyt Skotlannissa. Länsirannikolla tuuli on ollut yleisesti 20 m/s, paikoin jopa 25 m/s. BBC:n uutisten mukaan puuskissa on mitattu 38 m/s tuulia. (Ihan niin kuin meillä Tapanina!)

Matkatessaan itään matalapaine heikkenee. Kuitenkin vielä matkallaan nostattaa tuulen myrskylukemiin Etelä-Norjassa, Etelä-Ruotsissa ja Tanskassa. Meilläkin eteläisillä merialueilla tuuli voimistuu kovaksi ja puuskissa voidaan päästä myrskyrajalle. Mutta kovaa tuulta on luvassa vain merialueille ja aivan rantaviivalle. Tuuli heikkenee nopeasti rannikon tuntumaan. No, ei se haittaa. Onhan näitä tässä ollut.

Sotkiko Tapani tai Hannu sinun joulunviettoasi?

Ps. Ajattelin vuoden vaihteen kunniaksi vaihtaa pyörään talvirenkaat. Viikonloppuna Helsingissäkin on pakkasta. Katson sen merkiksi talven alkamisesta.

11 vastausta artikkeliin “Vaikuttivatko myrskyt sinun elämääsi?”

 1. Joo-o, sähköt olivat poikki melkein 2vrk. Ja kun maaseudulla asun niin ei vettäkään tule jos ei ole sähköä. Onhan se vähän hankalaa, mutta leivinuunia ja hellaa puilla lämmittämällä siitä kyllä selvittiin. Ja vettä sai kantaa kaupasta litratolkulla, kun lähin kauppa on 20km päässä. Mutta onneksi ei ole pahempia pakkasia, ei se uunikaan koko taloa lämmitä kovemmilla pakkasilla ellei ole koko ajan tuli päällä.
  Mutta tästä selvittiin helpolla, jospa ei tulisi enää sähkökatkoksia lähiaikoina.

 2. Asun hyvässä paikassa sähkön saannin kannalta Vantaalla jossa sähkölaitos on kaapeleita maahan kaivanut olemmehan nekin kaivuut siirtomaksuissa maksaneet ja ihmettelenkin mihin muut yhtiöt sijoittavat siirtorahojaan.
  Alueellamme ei ole ollut sähköt poikki minkään myrskyn aikana vaikka tässä myrskyssä olikin valotolppa kaatunut kadulta tontin kohdalla kaatuneen puun alle.
  Itse olen varautunut siten sähkökatkoihin vaikka onkin suoralla sähkölämmityksellä varustettu talo, että taloon halusin jo suunnitteluvaiheessa varaavan takan ja puulla lämmitettävän kuikaan ja samoin kattorankenteet suunniteltiin käyttäen laskuissa Lapin lumikuormaa/kattoneliö, ei ole tarvinnut lumitalvikaan katolta lunta poistaa.
  Isoja muovikanistereita (20-40l) on muutamia jos joutuu vettä hakemaan autolla.
  Taskulampuja on sähkökaapissa ja kynttilöitä ja tikkuja on aina valmiina.
  Kuivamuonaa on aina sen verran kaapissa että yhden viikon pärjäilee koko perhe.
  Pihapuitakin olen kaatanut hyvän sään aikana jos näyttää siltä että oksia alkaa kuivumaan esim. koivusta ja kuusia en edes päästä kovin isoiksi koska tiedän että niiden juuristot kasvavat vain maan pintaa pitkin eikä niillä ole samanlaista keskijuurta kuin männyllä on.

 3. Kyllä Tapani sotki elämää melkoisesti, sillä olimme ilman sähköä kaksi ja puoli vuorokautta.
  Onneksi on puuhella ja vettä saatiin lähteestä, mutta aika tylsää oli istua illat kynttilän valossa tekemättä yhtikäs mitään, ei ollut romanttista, vaikka äkkiä niin voisi luulla.

  1. Niin, on se harmi jos ei ilman telkkaria ole mitään tekemistä.

 4. Tapani katkoi sähköt 37 tunniksi, jippii… Yritä siinä sitten tehdä varsin laajoja ja tietokonetta vaativia koulutöitä, jotka pitäisi palauttaa heti vuodenvaihteen jälkeen!

 5. Jep. 84h vietettiin kynttilänvalossa, aika omituinen olo kun nyt on taas sähköt. Onneksi elämä sujui ihan hyvin ilman sähköäkin, vettä saatiin koko ajan kotiin painevedellä, leivinuuni ja takka pitivät talon lämpimänä ja saatiin ruokakin laitettua. Ja kaasugrillillä keitettiin vettä murukahviin sekä saatiin perunat ja muut valmistettua. Pihasaunassa hoidettiin pesupuoli ja pienellä aggrekaatilla saatiin pakkaset pidettyä toiminnassa.Meillä nyt oli onneksi hyvät valmiudet tällaiseen pidempääkin sähkökatkokseen ilman varsinaista varautumista =).

 6. Joulu tui tänä vuonna vietettyä aivan suomen kaakkoisimmalla kulmalla. Pahemmin ei siellä Tapani eikä varsinkaan Hannu joulunviettoa häirinnyt, vaikkakin vedenjakelussa oli tapaninpäivänä pieniä häiriöitä. Johtuiko myrskystä (sähköt?), sitä en tiedä.
  Joulupäivän iltana n klo 21…22 olin havaitsevinani salamointia? Onko mahdollista /tiedossa, että lähistöllä on ollut ukkosta?

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.