Hyvän joulun toivotukset!

Julkaistu
Tonttuja kukkakaupan ikkunassa, kuva Tiina Asula

Suomi on hiljentynyt joulun viettoon. Forecan päivystävät meteorologit ovat kuitenkin töissä kolmessa vuorossa myös joulun pyhät, aivan kuten normaaleinakin viikonloppuina.  Mutta joulu aika ei ehkä ole päivystäville meteorologeille-kaan aivan tavanomainen viikonloppuvuoro. Joka joulu Forecan meteorologeille on varattu jouluherkkuja työvuoroihin, joten meteorologeilla on ainakin hiukan joulutunnelmaa myös työn ääressä.

Joulun pyhien aikaan, kuten muulloinkin, uusimmat sääennusteet löytyvät Forecan websivulta (www.foreca.fi) tai mobiilipalvelusta (foreca.mobi).

Forecan päivystävän meteorologin tavoittaa numerosta 0600 411 411.

Forecan bloggaajat toivottavat Sään takaa -blogin lukijoille rauhallista joulun aikaa.

 

4 vastausta artikkeliin “Hyvän joulun toivotukset!”

 1. Kiitos!

  Todella hyviä juhlia… syödään suklaata ja klementtiinejä ja sitä perinteistä Kinkkua…

  Rentoa Joulua!

  Ja Kiitos Menneestä Vuodesta!

  joulu eli juhla jota aina vietettiin pimeässä pohjolassa jotta maalaispojat sai levätä… ämmät kanto maitoo lämmintä puurojavarten vissiin…

  Meillä oli ilotulitus korsikalla sillä sika on porsas kuten kaikki äijjin omat… noel ja natale on näissä maissa syntymä ja uusi suomessa juhla ja myös korsikalla juhla… tää on sellanen hauska ristisanatehtävä… lisää löytyy säätieteilijöiden selityksistä näiltä ajoilta… jeesuskin oli maalaispoika…

 2. Uunipuuro ja kaneli ja sokeri ja kerma tekee joulun…

 3. Onnittelut sinne myrskynsilmään! Tämä vuosi on ollut niin hurja säävuosi kaikkine ”äärevine sääilmiöineen”, että olisi kiva saada päivitys siitä, mitä kaikkea outoa tähän vuoteen on mahtunut.

  Tässä ainakin muutamia, joita olen itse löytänyt:
  – lumikinoksiin ja pakkasiin nähden hyvin aikainen ja lämmin kevät
  – Helsingissä kaikkien aikojen kuumin kesä ainakaan vuoden 1829 jälkeen
  – lämpimin syksy yli 70 vuoteen
  – hyvin lämmin joulukuu, joka on myös ollut ennätyssateinen
  – nyt päällä on raivokas myrsky, joka tekee tuhojaan ja samalla ulkona on sellaisia lämpötiloja, joita yleensä mitataan maaliskuun lopulla
  – jatkuvan lämmön takia ei juurikaan routaa ja kunnon kinoksia lähinnä Lapissa

  Siis josko joku meteorologeista tekisi ainakin pienen koosteen siitä, mistä tämä kaikki on johtunut. Ei tämä ole ensimmäinen kerta, kun sää on pitkään erityisen lämmintä. Tulee esimerkiksi mieleen vuosi 2006, jolloin vastaavanlainen lämpöaalto kesti kesäkuusta tammikuun lopulle, pitäen kuukauden paussia, ja päättyen ennätyslämpimään maaliskuuhun 2007.

  Siis missä määrin voidaan puhua ilmastonmuutoksen vaikutuksista, missä määrin takana on suursäätila ja mistä näin lauha lännenpuoleinen vääntö oikein johtuu?

  1. Hei Jussi,

   Kiitos palautteestasi ja ideoistasi. Laitan ne meteorologeille eteenpäin.

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.