Tunne Sää – aivan uudenlainen sääohjelma YLE:ltä syksyllä

Julkaistu
Olen mukana. Kuva: YLE

YLE:n Oppiminen ja tiede tuottaa TV1:lle aivan uudenlaisen sääohjelman alkaen su 2.10.2011 klo 18.15, uusinta to klo 10.20. Luvassa on ainakin kahdeksan eri teemaa käsittelevää ohjelmaa, jotka perustuvat pitkälti ihmisten kertomiin säätarinoihin.

Kyseessä ei ole ns. ”perinteinen” (behavioristiseen oppimiskäsitykseen perustuva) opetusohjelma aiheenaan monimutkainen eksakti luonnontiede, vaan korostetusti myös ohjelma tunteista, joita erilaiset sääilmiöt meissä herättävät. Erilaisia ilmiöitä lumivyöryistä rankkasateisiin lähestytään niiden herättämien tunteiden tai niistä aiheutuneiden omakohtaisten kokemusten kautta.

Ohjelma toki vilisee myös niin kysymyksiä kuin vastauksiakin, tästä pitää huolen ohjelmassa ikään kuin seikkaileva kaksikko. En muista aiempaa sääohjelmaa, missä tunne, emootiot, olisi ymmärretty tärkeäksi osaksi oppimista ja sään lainalaisuuksienkin omaksumista. Meillä on lupa ja kyky myös tuntea, kukin ihan tavallamme.

Yksi ajatus artikkelista “Tunne Sää – aivan uudenlainen sääohjelma YLE:ltä syksyllä”

  1. Kiva… vaistot on vaarojen välttämiseksi, niistäkin kannattaa oppia, liian usein kykyjä vain on tuomittu joista on hyötyä… Jospa ei ollakaan hulluja vaikka enkelit olisi jo vaiti. Myöhäistäkin on.

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.