Loppuviikon korvasieniennuste

Julkaistu
Kuva: Patu Manninen

Nyt on korvasieniaika. Kiersin viikonloppuna tuttuja kangasmetsiä ja hakkuuaukeita saaliina vain muutama litra melko pienikokoisia korvasieniä. Vaikka sieni viihtyykin kuivalla hiekkamaalla, olisiko viime viikon kuivuus ollut liikaa?

Jos kuivuus on syynä sadon kokoon, niin tällä viikolla tilanne korjaantuu. Huomiseen asti jatkuvat sateet saavat sienet kasvamaan. Pitääkin käydä ensi viikonloppuna kiertämässä samat paikat uudelleen.

Nyt on hyvä aika poimia myös nokkoset, voikukat ja muut takapihan yritit. Mitä sinä keräät kevätluonnosta?

6 vastausta artikkeliin “Loppuviikon korvasieniennuste”

  1. Joo, kyllä aukeat pölisi ihan kunnolla. Muutamia kunnon kokoisia yksilöitä löytyi koivuntaimien ja pienten puskien alta, eli onkohan niin, että korvikset hyödyntävät varjoa ja puun syvältä imemää kosteutta?
    Toivotaan (kerrankin!) kunnon sateita ennen viikonloppua…

  2. Kylläpä sitä miekii kävin tuossa yhtenä päivänä korvasienet tarkastamassa mutta pieniä oli ja muutama vain. No nyt on vettä kyllä tullut, että hyvältä näyttää. Minulle tosin riittääkin kun kerran tai pari on keväässä kastike sienet. :-)

  3. Viime sunnuntaina 19.5 poimin korvasieniä 10 kg ja edellisenä tiistaina 6 kg samasta pienestä aukosta Lapeenrannasta. Aikaa 10 kg poimimiseen meni n. 2t . Eli niitä oli Paljon

  4. Olimme liikkeellä korkeasesongin aikaan. Korvasieniä löytyi litratolkulla myös ennestään tuntemattomista saarist. Hyvän kokoisia ja meheviä.

  5. Amerikkalaisilta opin, että saniaisen versoja voi kerätä syötäväksi! Eli tarkotus on kerätä pienet, maasta puskevat kippurat talteen. Vielä ehtii. Voissa paistettuna ovat ihanan keväisen makuisia.

    1. Kuulostaa hyvältä. Pitää kokeilla!

Kommentit on suljettu.

Forecan blogissa on käytössä kommenttien esimoderointi eli blogin ylläpitäjän on hyväksyttävä kommentti ennen kuin se näkyy blogissa. Kommentteja käydään läpi toimistotyöajan puitteissa.

Blogin keskusteluun voi osallistua asiallisilla, aiheeseen liittyvillä ja toisia kunnioittavilla kommenteilla. Viestejä voidaan jättää julkaisematta ylläpidon harkinnan mukaan, esimerkiksi jos viesti on loukkaava, ei liity blogin aiheeseen, sisältää selkeää tahallista provosointia tai on muutoin asiaton.